Tips til indretning af hjemmetræningslokale

Indretning af hjemmetræningslokale behøver ikke at være hverken besværligt eller dyrt. Hvis du har et ledigt værelse, en kælder, en garage eller lignende, så udnyt pladsen til at lave dit eget lille træningscenter, hvor du kan træne, præcis når det passer dig. Dit eget træningslokale lukker aldrig, og udstyret er altid ledigt.

Hjemmetræning er blevet enormt populært, og flere vælge at benytte sig af denne mulighed. Hvis du har skiftende arbejdstider, små børn eller du måske bare ikke har lyst til at gå i fitnesscenter, så er muligheden for hjemmetræning perfekt.

Her får du nogle gode argumenter for at træne hjemme, og nogle fif til indretning af dit personlige motionsrum – God fornøjelse.

5 fordele ved at træne hjemme

Der er flere fordele ved at træne hjemme, men de 5 åbenlyse fordele er:

  • Altid åbent – Du er ikke afhængig af åbningstider, og du kan træne når det passer dig
  • Træn i fred – Du slipper for nysgerrige blikke, og du behøver ikke tænke på outfittet
  • Pris – Du skal købe noget udstyr, men du slipper for abonnementet til fitnesscenteret
  • Spar tid – Der er ingen besværlig transport, og der er ikke kø ved omklædningsrummet
  • Træn sammen – Inddrag familien i træningen og få kvalitetstid sammen. De vil elske det

Men er det så ingen ulemper ved hjemmetræning? Hvis du sætter stor pris på socialt samvær med træningskammeraterne, eller kun træner på særlige maskiner – så er hjemmetræning nok ikke noget for dig.

Hvis du derimod vil kunne træne, når det passer ind i din travle hverdag, og i øvrigt har det fint med at ingen kigger, så er hjemmetræning perfekt.

Du kan gå direkte fra sengen med morgenhår, og i det tøj du føler dig tilpas i – det bestemmer du selv.

Hvad koster det at indrette et hjemmetræningslokale

Prisen for indretningen af dit træningslokale beror helt på dit eget ambitionsniveau, og det formål du har med træningen. Fitnessudstyr og motionsmaskiner findes i alle prisklasser, og det er kun størrelsen på lokalet og på din pengepung, der sætter grænserne.

Der findes mange mennesker, som vælger at bruge en del penge på at investere i gode kvalitetsmaskiner. Dels fordi træning er deres hobby, og dels fordi de kun ønsker det bedste kvalitetsudstyr. Andre finder lige så stor tilfredsstillelse i at træne med en måtte og en elastik.

Der er derfor ingen fast pris på indretningen af et træningslokale. Hvis du kun ønsker det mest basale udstyr til at komme i gang med, så kommer du meget langt for et par tusinde kroner. Hvis du ønsker maskiner, løbebånd, cykler osv., så stiger priser naturligvis.

Du kan dog sagtens købe motionsmaskiner til fornuftige priser, som giver lige så god træning, som de dyreste professionelle fitnessmaskiner.

Indretning af motionslokalet

Her får du et par tips til indretning af dit motionsrum.

Gulv

Det vil være en god idé at beskytte gulvet i lokalet. Det gælder især hvis du træner med vægte, kettlebells eller hvis du har maskiner stående på gulvet. Der findes særlige fliser på ca. 50 x 50 cm. som kan lægges ud på gulvet, hvor det er nødvendigt.

Fliserne har ydermere den egenskab, at de er skridsikre, så du står bedre fast under træningen og undgår skader.

Spejle

Det er en god idé at montere nogle spejle på væggen. På den måde er det meget lettere at se, om du udfører øvelserne rigtigt.

Ved hjemmetræning er der ingen instruktør til at rette på dig, og korrekt udførsel af øvelserne er vigtigt. Hvis du udfører en øvelse forkert, får du ikke den ønskede træningseffekt af øvelsen, og der er stor risiko for, at du render ind i skader.

Udluftning

Sørg for god udluftning. Luften i et lille træningslokale bliver hurtig tung og ubehagelig, hvis du ikke hur ordentlig udluftning. Hvis det er muligt, kan du montere friskluftsventiler i vinduer eller i væggene.

Om sommeren kan du få stor glæde af en ventilator, til at skabe cirkulation i luften.

Udstyr

Valg at udstyr er som tidligere nævnt meget individuelt. Hvis du vælger at starte med det mest basale udstyr, så kan du få god træning ved hjælp af:

  • Træningsmåtte – Ikke til at undvære ved gulvøvelser
  • Elastikker – Du kan lave mange øvelser med elastikker i forskellige størrelser
  • Vægtstang – Findes fra en meget let fitnessudgave til meget tunge stænger til vægttræning
  • Kettlebell – Et billigt redskab med utrolig mange anvendelsesmuligheder
  • Træningsbænk – Kan bruges til stepøvelser, bænkpres m.m.

Hvis du vil udvide med træningsmaskiner, så kan du f.eks. overveje:

  • Motions- eller spinningcykel – God motionstræning også til uøvede
  • Romaskine – En af de træningsmaskiner, hvor du forbrænder flest kalorier
  • Løbebånd – Hold løbetræningen ved lige året rundt
  • Crosstrainer – God allround træning der sætter gang i hele kroppen

Jeg håber du er blevet inspireret til at lave dit eget motionsrum, hvor du kan træne når du har lyst, og på den måde holde formen ved lige.

God fornøjelse.