Den klassiske hjørnesofa er det meste centrale møbel

Engang var det kun de rige og velhavende, eller såvel som de kongelige og adelig der havde råd til en flot sofa. Især den klassiske hjørnesofa er skabt til sociale sammenkomster og samtaler med familie og venner.

Sofaen har en lang historie bag sig, der stamme helt tilbage fra 1700 tallet. Helt nøjagtigt er sofaen “fransk” oprindelse fra rokokotiden, fortæller en kilde fra museumsinspektør fra designmuseum Danmark.

De gode gamle klassiske stilmøbler kan stadig forhandles på enten auktioner eller antikbutikker, men der kan være langt imellem for at få fat i de velbevarede originale møbler.

Skandinavere er vilde med hjørnesofaer

Siden transformering af  både ligge og sidde møbler, er der sket en kolossal udvikling. Idet vi i den moderne tid er begyndt at få råd både til TV og radio fra 1960érne og 1970érne, er sofaen blevet mere populær og almindelig i hjemmet.

Det var først i 1980érne og 1990érne at den klassiske hjørnesofa rigtig kom for sin ret, fordi flere familier fik råd og fordi der med tiden kom pæn mange møbel forhandlere og producenter til. Sofaen er med andre ord blevet til en “fast” inventar i rigtig mange hjem, og nogle kan vel påstår at de næsten ikke kan leve uden.

Hjørnesofaen er smart og populær

Sofa stilen har generelt ikke ændret sig voldsomt meget de seneste 10-20 år. Der har naturligvis været ændringer og modernisering af nye modeller, men slet ikke i sådan en grad som andre brancher.

Den klassiske lædersofa er stadig ekstrem populær i mange skandinaviske stuer med god grund. Denne type sofa er ret eftertragtet på grund af kvaliteten, og fordi den er meget nem at indrette i en stue.

Mange hjørnesofaer kan indrettes i både højre og venstre side, og da langt de fleste stuer i dag enten er kvadratiske eller rektakulere, så er hjørnesofaen nærmest et oplagt valg. Ligesom alt andet, så er en hjørnesofa et “levende” møbel, der samler familien og venner i stuen.

Bredt udvalg af hjørnesofaer

Hjørnesofaer findes i dag i rigtig mange designs og materialevalg. Det er meget interessant, at se et så stort udvalg af farve og stof materiale, og for så slet ikke tale om læder. Sofaen har en stor visuel betyder i indretningen, og skal helst spille sammen med resten af indretningen.

En stor del af de helt nye modeller på markedet er både skulpturelle og følger et vift af forskellige trends. Derfor kan det kort fortalt siges, at hjørnesofaen er det mest populære og centrale møbel i enhver skandinavisk stue.