6 tips på hvordan du selv kan indbrud sikre dit hjem

Uden låsesmedens hjælp kan du gøre indbrudstyven usikker

Hvis indbrudstyven tror, at det er en mulighed for at du måske er hjemme, eller at du har et alarmsystem eller anden sikring, så er der gode chancer for, at han vælger at begå indbrud i en anden lejlighed i stedet for dit hjem. Derfor kan din strategi være at skabe mest mulig usikkerhed, dette kan du gøre uden at bruge mange kroner og øre på en låsesmed, du kan f.eks. tage disse tiltag selv;

  1. Køb klistermærke der snyder tyven.  I dag kan du både på nettet og i fysiske butikker købe klistermærke det advarer om overvågning samt alarmsystemer. Klistermærkerne kan vælges i forskellige typer, farver og størrelser. Med et klistermærke på døre og vinduer gør du tyven nervøs og usikker, da du signalerer ud ad, at du har din sikkerhed i orden.
  2. Lys i vinduerne. Enten med timer eller konstant tændt, så vil du give tyven en mistanke om at du er hjemme.
  3. Sæt nogle par skor udenfor døren. Hvis tyven ser at det ligger sko lige udenfor døren til din lejlighed eller huse, signalerer dette at du er hjemme eller har gæster.
  4. Allier dig med din nabo. Er naboerne hjemme i dagtimerne, imens du er på arbejde, spørg dem om de kan tænke sig at holde et ekstra øje med opgangen og gaden imens du er på arbejde.
  5. Investere i et “plug and play” alarm. Det findes alarmsystemer som kan monteres af alle, der har en lille smugle af interesse for teknisk.
  6. Køb et simpelt indendørs overvågningskamera. Udvalget på indendørs overvågning er i dag stort, og du kan finde mange billige løsninger, hvor du kan holde øje med dit hjem igennem din smarte telefon.

Med låsesmedens hjælp kan du spænde ben for indbrudstyven

Hvis du mistænker at din nuværende lås i døren er gammel og usikker, så findes det to måde at løse problemet på.

  1. Du vælger ar skifte dem gamle usikre låsecylinder ud til en ny og sikker
  2. Du kan vælge at forstærke din dør yderligere ved at sætte en eller flere ekstra låse op

Mange gange er det faktisk billigere og mere sikkert at sætte en ekstra lås op. Hvis din dørkarm og dør er af en nogenlunde kvalitet, kan en ekstra lås i døren gøre det langt sværere for en indbrudstyv at bryde ind igennem. Låsen kan installeres på kort tid af en låsesmed, eller hvis du er rigtigt ”handy” så kan du måske klare opgaven selv.

Skift din gamle svage dør ud til en ny stærk

Den effektiveste måde at holde en indbrudstyv ude fra din lejlighed vil være en stærk dørkarm og en sikkerhedsdør, med højt sikkerhedsniveau låse. Dette er selvfølgelig ikke den billigste løsning men absolut den bedste. For gør det selv fixeren vil dette være er stort projekt og det gælder om at have læst meget inden man går i gang. Det er nemlig meget der kan gå galt. Dette kender Norh Sikring (en låsesmed i København) alt for godt, da låsesmeden i unge dage kom til at bestille en dør med et forkert mål, på en enkelt cm. Det var ikke muligt at tilpasse mur og karm efter døren og derfor var de nødtaget til at skrotte den nyindkøbte sikkerhedsdør da den ikke passede nogle steder, på grund af speciale mål og farver. Det skulle kunden selvfølgelig ikke betale for.

En fordel med at hyre en låsesmed til en større opgave så som at opsætte en sikkerhedsdør, er at du selv bliver fri fra konsekvenserne hvis noget går galt, plus at du får garanti på at dit produkt fungerer i en længere periode.