Sådan får du drømmehaven

Foråret er over os, og det går ikke lang tid før vi igen kan nyde vores haver. Hvis du drømmer om at gøre din have til en oase i en travl hverdag, så kan du få inspiration til, hvordan du kan gøre det, ved at læse videre her.  

Afslapning i haven 

En have kan være et samlingssted for hele familien. Det kan være der, hvor man mødes over boldspil, eller leg, men det kan også være det stedet som man søger hen, når man har brug for at kigge indad. For at du skal kunne læse dagens nyheder, på dagens.dk, i ro og mag, så kan det være at du skal finde et stille sted i haven, hvor du kan have en hængekøje, eller en lækker hængestol. Når den ikke bliver brugt til afslapning, så er børnene helt sikkert glade for at bruge den til leg.  

Det at lave en have som indbyder til både leg og afslapning, behøver heldigvis ikke at være så dyrt. Du kan med fordel benytte dig af genbrugsmaterialer, når du skal lave bænke og borde, samt at du kan lave en bålplads ved brug af sten og træ, som du finder i naturen.  

Hvis du har brug for lidt støtte til din økonomi, så kan du undersøge mulighederne for at låne lidt penge.  

En have hvor man er sammen 

Haven kan, hvis den bliver indrettet til det, blive et naturligt samlingspunkt for familie og venner. Det kan derfor være en god ide at du deler din have ind i soner. På den måde så kan du skabe et sted hvor man kan spise sammen, samtidig som der er rum for leg, for de mindste. Hvis du har overskud og ambitioner, så kan du jo prøve at etablere et udendørs køkken. Dette vil give muligheder for at tilbringe endnu flere timer, udenfor i din grønne oase.  

Hvis du er så heldig at du har en have, så kan du prøve dig frem med at dyrke dine egne grøntsager. Der er noget helt fantastisk ved at dyrke sine egne grønsager og frugt, og noget som hele familien vil finde stor glæde i.  

Når du har arbejdet i køkkenhaven, så kan du med god samvittighed lægge dig i din hængekøje, mens du læser en bog. Hvis du ønsker lidt mere underholdning til havehyggen, så kan du finde masser af online kortspil her, hvor du kan slappe af, mens du spiller spænende kortspil, sammen med andre.