Tør og træt hud efter meget fysisk arbejde? – sådan kommer du af med det

Hvis du er aktiv i hjemmet eller på arbejdet, og særligt hvis du er meget udendørs samtidig, så ved du at det er et hårdt liv for huden. Huden er vores største organ og har nogle helt utrolige egenskaber. Uden vores hud ville vi bogstavlig talt ikke hænge sammen. Derfor er det vigtigt også at pleje huden, så den er sund og frisk, særligt hvis du belaster den meget i din dagligdag. 

Når man arbejder meget udendørs, arbejder aktivt hvor man sveder og bevæger sig meget vil man opleve at det påvirker huden. Svedigt, fugtigt miljø er ikke det som huden elsker, og hvis man arbejder udendørs, er vind og vejr også hårdt for huden. Når du gør din hud en tjeneste gør du også dig selv en tjeneste. Få gode tips og tricks til hvordan du kan hjælpe din hud på vej, særligt hvis du belaster den jævnligt. 

Gør velplejen til en hyggestund hvor du har tid til dig

Hvis du er typen som ofte glemmer at pleje din egen krop, så er et godt råd at gøre wellness for dig selv til en hyggestund. I hyggestunden kan du fx sætte noget musik på en god højtaler – vi anbefaler dem fra JBL, eller måske en podcast eller lydbog som du kan lytte til samtidig. 

Hvis du synes at det er besværligt med alt det vand der nogle gange skal til, kan du med fordel anvende en tørbørste, som er nem, hurtig og effektiv. Tørbørsten øger blodcirkulationen, og fjerner døde hudceller. Hvis du fx døjer med, tør hud, eller cellulitis så er tørbørsten genial fordi den stimulerer blodomløbet og aktivirer kroppen til også selv at pleje huden mere. Generelt er det meste som eksfolierer rigtig godt for huden, fordi det fjerner døde hudceller og stimulerer ny vækst. På den måde vil huden også blive bedre til at genoprette dens egen væskebalance.