Tips til indretning af studiebolig

Flytter man i en studiebolig, så vil man hurtigt mærke, at der ikke er så meget plads, som man er vant til hjemmefra. Men der er heldigvis mange unikke muligheder for at indrette en studiebolig på helt fantastisk vis. Der er nemlig rigtig mange måder, hvorpå man kan indrette et mindre rum på. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser. Har man anskaffet sig en studiebolig, så gælder det om at gøre alt, hvad man kan, for at det bliver så hyggeligt som overhovedet muligt. Det vigtigste sted at starte er at gå i gang med at male boligen. Langt de fleste vælger at male i farven hvid, men har man lyst til mere liv, kan man vælge en anden farve.

Med en studiebolig gælder det også om at spare plads. Det kan man gøre på mange måder, og vil man følge moden, kan man vælge at lave en seng af kommoder. På den måde får man en hel masse plads på ganske få kvadratmeter. Man skal blot placere madrassen på toppen af kommoderne, og man skal naturligvis også huske lamellerne. På den måde er der ingen spildt plads.

Tag dig tid til at indrette boligen

Det tager altid tid at indrette en bolig, og man skal tage sig den fornødne tid. Med god planlægning kommer man langt. Hvis studieboligen kun har et enkelt værelse, så kan det være oplagt at indramme sengen med en væg med opbevaring eller en almindelig reol. På den måde kan man opdele værelset, og det kan i så tilfælde føles som om, at der er mere plads. Det er den bedste måde at afskærme sengen fra den øvrige del af rummet.

I stedet for at få et skab, der fylder meget, er der også andre smarte muligheder for tøjopbevaring. Man kan eksempelvis vælge at montere en bøjlestang i loftet, for på den måde sparer man rigtig meget gulvplads. Denne gulvplads kan man i stedet bruge til meget andet som eksempelvis bogkasser eller små reoler til anden opbevaring.

Har man ikke meget plads i værelset, er det også oplagt at vælge smalle borde. Når man bor alene, er der ingen grund til at fylde værelset med et stort og rummeligt bord. Mindre kan nemlig sagtens gøre det, og på den måde har man mere plads til alt det andet, man har. Det er oplagt at placere et bord op ad væggen, for på den måde fylder det så lidt som overhovedet muligt. Har man lyst til at spare endnu mere plads, kan man hænge stolene på enten væggen eller døren.

Masser af gode muligheder for unik indretning

Når man indretter sin studiebolig, skal man naturligvis tage udgangspunkt i den smag, man har. Der findes masser af gode muligheder for at købe fede møbler i god kvalitet og til billige penge. Internettet har gjort det nemmere at finde de gode tilbud, og man skal som sagt tage sig tid. Kan man lide at gøre værelset endnu mere hyggeligt, så kan det være godt med billeder til væggene. Det kan også være ganske fint med plakater, hvis man er til det.

Kender man andre, der også står til at skulle flytte i en studiebolig, så kan man give dem en brugbar gave. Det kan f.eks. være oplagt til en 18-års gave, for det er særligt tiden, hvor mange står overfor at skulle flytte hjemmefra. Det er også her, at det kan være svært at få råd til det hele selv. Det gode ved at indrette sin bolig unikt er også, at det ikke er noget, der behøver koste mange penge.